Slatki servis

Slatki servis program je podrške djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1 koji smo u suradnji sa stručnim suradnicima pokrenuli krajem 2016. godine, odnosno početkom 2017. godine . Volonteri koje regrutiramo s pažnjom prvo prolaze (obveznu) edukaciju koja ih priprema za kvalitetan rad i odnos s djetetom, s članovima obitelji te s djelatnicima u školama i vrtićima. Volonteri djeci u procesu preuzimanja kontrole pružaju svakodnevnu direktnu pomoć i podršku prema individualnim potrebama djeteta i obitelji, prema programu u okviru 20 sati mjesečno i prema potrebi duže kao pratnja na školskim i/ili izvanškolskim izletima. Cilj je programa, odnosno jednogodišnjih projekata osnaživanje djeteta, obitelji i zajednice, bezuvjetna podrška djetetu i povremeno pridržavanje tereta kontrole koje dijabetes podrazumijeva, a dugoročno ostvarenje punog potencijala i kvalitete života. Program je za sve korisnike besplatan. Sve o programu, odnosno projektu doznajte iz Brošure o projektu.

Informacije za potencijalne korisnike (obitelji djece oboljele od dijabetesa tipa 1, djeca okvirno u dobi 5-11 godina uz iznimke):

Pozivamo vas da se informirate o projektu iz Brošure o projektu i objava vezanih uz program te da nas pitate sve što vas zanima. Sve o načinu prijave možete doznati iz Uputa, a inicjalne prijave smo, prema povratnim informacijama roditelja i pojednostavili te ovdje dolje na stranici možete pronaći link za Prijavu (umjesto slanja Zahtjeva), za uključivanje u projekt. Kriterij odabira za uključenje u projekt je redosljed prijava uz našu procjenu možemo li odgovoriti na potrebe djeteta, odnosno očekivanja. Stoga požurite. U drugoj polovici listopada 2018. godine planiramo treći ciklus edukacija za nove regrutirane volontere, odnosno pružanje podrške planiramo od studenog (osim za već uključene obitelji i volontere koji nastavljaju s pružanjem podrške i koji kreću s početkom školske godine).

U program se mogu uključiti obitelji s područja Zagreba i okolice, a naša je želja da se, u suradnji s drugim udrugama program narednih godina proširi na sve dijelove Hrvatske, možda i šire. Pozivamo udruge (i pojedince) zainteresirane za suradnju da nam se jave. U pripremi smo Ugovora o suradnji s udrugama.

Informacije za potencijalne volontere (sve zainteresirane osobe za pružanje podrške djeci): *

Tražimo do dvadeset novih volontera pa vas, sve zainteresirane, pozivamo da se informirate, proslijedite poziv i javite nam se. Predznanje nije potrebno, ali osobine poput odgovornosti jesu. I za vas smo pripremili „paket“ informacija. Volonterski troškovi su pokriveni, a pripremili smo vam niz korisnih, ali obveznih edukacija. Veselimo se upoznati vas i surađivati s vama!

Edukacije za novo regrutirane volontere (rujan/listopad 2018.) održavat će se planirano vikendima od 14.10.2018. – 4.11.2018. godine (četiri vikenda od 9 do okvirno 15 sati s većom pauzom za ručak). Sljedeći ciklus edukacija planiramo u drugoj polovici listopada 2019. godine. Dolje pronađite link na Prijavu, a mi ćemo vas povratno kontaktirati.

Sve novosti vezane uz program možete pratiti ovdje.

Provedbu programa sufinancira Ministarstvo zdravstva temeljem Natječaja za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore i Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja.

Programu su pružili potporu i Abbott Laboratories, Roche i Ljekarne Dvoržak.

Dokumenti koje možete preuzeti:

Slatki servis – brošura o projektu za potencijalne korisnike

Za potencijalne korisnike:

Slatki servis – upute za prijavu za potencijalne korisnike  pdf

Slatki servis – zahtjev za sudjelovanje djeteta pdf (inicijalnu prijavu smo pojednostavili te sada prijavu možete poslati i preko google forme)

Slatki servis – upute za inicijalni razgovor za korisnike pdf

Primjer portfolia djeteta (s izmišljenim podacima :)) pdf

Za potencijalne volontere:

Slatki servis – letak za potencijalne volontere – individualna podrška pdf

SlatkiServis2g_2017-2018_individualna podrška_Opis posla pdf

SlatkiServis2g_2017-2018_individualna podrška_Prijavni obrazac doc (inicijalnu prijavu smo pojednostavili te sada prijavu možete poslati i preko google forme)

SlatkiServis2g_2017-2018_pomocnik koordinatora volontera_Opis posla pdf