Članstvo

Želite biti član 3L?

Ako ste fizička ili pravna osoba zainteresirana za prijem u članstvo, ispunite pristupnicu ili na neki drugi način dostavite podatke potrebne za upis članova:

• osobno ime ili naziv člana,
  • osobni identifikacijski broj (OIB),
  • datum rođenja,
  • kategorija članstva za koju ste zainteresirani (ili će vam biti dodjeljena).

Najviše komuniciramo putem najava na mrežnim stranicama i elektroničkom poštom te nam po želji možete dostaviti i druge podatke za našu internu evidenciju, adresu aktivne elektroničke pošte, broj mobitela, upisati vaše zanimanje ili vještine kojima bi voljeli, mogli i željeli pomoći u radu udruge i sl.

Učlanjenjem u Udrugu možete postati dio našeg tima te osmišljavati projekte i programe, iznositi svoje mišljenje, sudjelovati u projektima, koristiti ih, provoditi ih i sl. Imamo nekoliko kategorija članstva:

• redovni – članovi koji redovno aktivno doprinose ostvarivanju ciljeva Udruge svojim radom sukladno kompetencijama,
  • podupirući – članovi koji materijalno, moralno i/ili povremeno svojim radom podupiru i na druge načine doprinose ostvarivanju ciljeva Udruge,
  • pridruženi – članovi koji povremeno sudjeluju u aktivnostima i programima Udruge, odnosno ih koriste,
  • počasni – članovi koji su osobnim radom, doprinosom i zalaganjem osobito pridonijeli ostvarivanju ciljeva Udruge.

Punopravni član našega tima je redovni član koji u radu udruge aktivno sudjeluje u razdoblju od najmanje jedne godine i plaća godišnju članarinu u iznosu 200 kn.

Ostali članovi nisu obvezni plaćati godišnju članarinu, a želite li nas podržati financijski to možete uplatom donacije na 3L račun, općenito ili namjenski za pojedini projekt (staviti u opis plaćanja).

Sudjelovanje u pojedinim projektima i Klubovima plaća se ovisno o troškovima istog, odnosno prema potrebi sudionici participiraju u troškovima projekta.

Prava, obveze i odgovornosti članova navedene su u čl. 14. Statuta.

3L_pristupnica_OBITELJSKA_10-15     doc

3L_pristupnica_OBITELJSKA_10-15     pdf

3L_pristupnica_OPCA_10-15                 doc

3L_pristupnica_OPCA_10-15                 pdf

NoviStatut_NoviZakon2014_FINAL        pdf

POSTANITE ČLANOM UDRUGE I PODRŽITE NAS U OSTVARENJU ZAJEDNIČKIH CILJEVA!

kontakt@slatkikosecer.com

Novi Statut udruge na snazi je od 24. rujna 2015. godine

3L KLUBOVI

• 3L / Klub Slatki kao šećer je zajednica oboljelih od dijabetesa tipa 1, njihovih obitelji te bližnjih. Ciljevi su

– podrška te pomoć djeci i obiteljima djece oboljele od dijabetesa tipa 1 sukladno ciljevima i djelatnostima Udruge

– promicanje i popularizacija teme dječjeg dijabetesa.

Više pronađite u O projektu

Dan dijabetesa 2012. u Hotelu Dubrovnik

• 3L /Vrtlari je projekt započet u svibnju 2013. godine

Organski uzgoj i vlastiti vrt omogućavaju laku dostupnost, sigurnost i bolju kvalitetu namirnica. Potiče na korištenje uzgojenih namirnica. Dodir sa zemljom, suncem te zajedništvo omogućava iscjeljivanje na više razina.

Priroda je sama po sebi samoodrživa, omogućava učenje promatranjem, a potiče na promišljanje te kreativnost.

Cilj je okupljanje zajednice i poticanje kooperativnosti, zajedničkog djelovanja u postizanju zajedničkog cilja, temeljne karakteristike održivog društva. Cilj je kooperativna zajednica koja primjenjuje svoje znanje.

Osnovna djelatnost je organski uzgoj (prema permakulturnim načelima) jagodičasto voće, povrće, začinsko bilje, cvijeće i dr. sukladno uvjetima i dogovorima s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo

• 3L / Klub knjige je projekt čiji su ciljevi

– samoedukacija javnosti o zdravlju u širokom smislu, o recentnim temama fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja, o organizmu, prehrani, tjelovježbi i dr. te kulturi održivosti kao preduvjetu zdravlja;

– i laka dostupnost fizičkih knjiga na temu zdravlja, omogućavanje širokog izbora tema i autora, odnosno motiviranje na edukaciju i olakšavanje samostalne edukacije putem fizičkih knjiga.

Više pronađite u O projektu

toranj